Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een belangrijke techniek om geluidshinder van binnen of buitenaf te verminderen. De keuze van de juiste techniek en materialen hangt af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluid. Geluidsisolatie kan worden toegepast op muren, plafonds en vloeren, afhankelijk van het soort geluidsprobleem en het type woning en bouwconstructie. Lees verder om de mogelijkheden te bekijken.

Isocell geluidsisolatie

Isocell geluidsisolatie

Voor geluidsisolatie maakt Bameco gebruik van Isocell, een type papierwol dat met speciale apparatuur wordt ingeblazen in holle ruimtes. Dankzij de unieke eigenschappen van Isocell verspreidt het product zich gelijkmatig door de holle ruimte en sluit het alle naden en kieren af. Hierdoor is het de ideale oplossing voor geluidsoverlast in woningen. Een verdiepingsvloer gevuld met Isocell kan leiden tot een geluidsreductie tussen de 7-11 dB, waardoor de geluidsoverlast met de helft wordt verminderd.

Geluidsisolatie muur

Geluidsisolatie muur

Het type geluidsisolatie dat nodig is voor uw muur hangt af van het specifieke geluidsprobleem. Dit kan luchtgeluid zijn, veroorzaakt door een geluidsbron die de lucht doet trillen. Daarnaast kan het gaan om contactgeluid, wat trillingen en dreunen van de constructie omvat. Ook het type woning en de bouw ervan spelen een rol bij het bepalen van de mogelijke isolatieoplossingen voor uw muur.

Geluidsisolatie plafond

Geluidsisolatie plafond

Door uw plafond te isoleren, kunt u een aanzienlijk deel van zowel luchtgeluiden als contactgeluiden dempen. Geluidsisolatie van uw plafond kan geluidsoverlast van bovenaf voorkomen, waardoor uw woongenot toeneemt.

Geluidsisolatie vloer

Geluidsisolatie vloer

Geluidsisolatie voor vloeren richt zich voornamelijk op het verminderen van contactgeluid. Dit ontstaat doordat bepaalde constructiedelen van de woning trillingen veroorzaken, die op hun beurt geluid produceren en geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Het toepassen van geluidsisolatie in een vloer kan helpen om contactgeluid te verminderen en zo geluidsoverlast te voorkomen.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie Bameco

Weet u niet zeker welke vorm van geluidsisolatie het beste bij uw woning past? Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen doen op het gebied van isolatie? Neem dan contact met ons op!

Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen over Geluidsisolatie

Wat kost geluidsisolatie?

De kosten van geluidsisolatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatiemateriaal, de ruimte die je wil isoleren, en de complexiteit van de installatie.

Krijg je subsidie voor geluidsisolatie?

Ja, Voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers is De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Daarnaast is er voor de Specifieke Uitkering (SpUk) Lokale Aanpak Isolatie is circa 1,5 miljard euro beschikbaar. Dit budget wordt in drie rondes benut: in 2023, 2024 en 2025. Gemeenten kunnen hiermee het isoleren van woningen stimuleren. Bijvoorbeeld door te ontzorgen of door extra subsidies uit te keren, bovenop landelijke subsidies.

Waar plaats je geluidsisolatie?

Geluidisolatie kan aangebracht worden in of op de muur, in of tegen het plafond en in de vloer.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Onze deskundige collega’s beantwoorden graag je vragen en maken graag een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bas Engelen

Directeur

Bas Engelen