Vloerisolatie

Door het isoleren van uw vloer of kruipruimte wordt het wooncomfort aanzienlijk verbeterd en kan veel energie bespaard worden. Via een niet geïsoleerde vloer komt veel kou en vocht in het leefgedeelte van een woning. Een koude vloer geeft vaak een onbehaaglijk gevoel, terwijl de verwarming misschien vol aan staat. Wilt u niet langer onnodig energie verliezen via een niet geïsoleerde vloer? Kies van voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie.

Voordelen kruipruimte isolatie

  • Warmere vloer en daarmee beter wooncomfort
  • Voorkomt vocht, schimmels en een muffe lucht in huis en zorgt daarmee voor een gezonder binnenklimaat.
  • Geeft voor waardestijging van de woning. Het aanbrengen van energiebesparende onderdelen geeft een hoger energielabel.
  • Aantrekkelijke energiebesparing
  • Voorkomt condensatie, dus geen schimmelvorming en corrosie van leidingen.
  • Is milieuvriendelijk en brandveilig

Energiebesparing

Door te isoleren van de vloer bespaart u al snel 4 tot 7 m³ aardgas per m2 vloeroppervlak per jaar. De toename in comfort is echter enorm, wat tevens de grootste beweegreden vormt voor onze klanten.

Systemen voor kruipruimte- en vloerisolatie

Hoogte kruipruimte Soort isolatiesysteem
60 cm en hoger Icynene ECO schuim
tussen 40 en 60 cm Bodemhygrolatie
lager dan 40 cm Los gestorte HR++Termoparels

 

Vloerisolatie door lcynene ECO Schuim®

icynene kruipruimteIndien de kruipruimte toegankelijk is kan de onderzijde van de vloer geïsoleerd worden door deze te voorzien van een gespoten laag schuim. Als gevolg van de gezondheidsproblemen die ontstaan zijn door het spuiten van PUR heeft Bameco gekozen voor een volledig veilig en milieu vriendelijk alternatief voor deze toepassing: Icynene Eco schuim. Via de kruipruimte, die minimaal 60 cm hoog moet zijn, brengen we een laag schuim aan tegen de onderzijde van de vloer en tegen een circa 20 cm van de fundamenten.

De lambda-waarde van ICYNENE is 0,038. De Rc waarde conform ISSO is 2,7 m2.K/W. bij een laagdikte van 10 cm.

(tabel laagdikte Rd-waarde)

Hier vindt u meer informatie over Icynene® Classic LDC-50, het bijzondere alternatief voor conventionele PUR.

Bodemhygrolatie®

kruipruimte geisoleerd met Bodemhygrolatie[5]Een andere methode van kruipruimte isolatie is het aanbrengen van bodemhygrolatie®. Deze isolatie kan bij elk vloertype aangebracht worden, zowel onder betonvloeren als onder houten vloeren. Bodemhygrolatie® bestaat uit een dubbelwandig isolatiematras van kunststoffolie, op basis van polyethyleen, waarin zich HR++Termoparels® bevinden. Door isolatie van de bodem van de kruipruimte en de funderingsmuren stijgt de temperatuur onder de vloer en vermindert het energieverlies.

Bodemhygrolatie® stopt ook verdamping van vocht in de kruipruimte en het damptransport naar de woonruimte. Bodemhygrolatie® is bij uitstek geschikt voor vochtige kruipruimten. Het is de enige isolatiemethode waarbij een droge en warme kruipruimte verkregen wordt. Er treedt geen condensatie meer op, dus corrosie van leidingen komt nauwelijks voor. Het systeem is snel aan te brengen. Bij reparaties aan de in de kruipruimte aanwezige leidingen kunnen bodemhygrolatie-elementen® makkelijk opzij worden geschoven en weer op de plaats worden teruggelegd.

BodemhygrolatieDe Rc waarde conform ISSO is 2,1 m2.K/W. Lees hier meer over de technische gegevens.

Indien een hogere isolatiewaarde gewenst is kan Bodemhygrolatie® tegen de fundamentwanden worden toegepast in combinatie met losse parels op de bodem. Ook dit systeem is ISSO gecertificeerd.

Los gestorte HR++Termoparels®

Losse parels bodem kopieIn sommige gevallen is de enige methode om een vloer te isoleren een laag  losse Termoparels® aan te brengen. Dit wordt veelal gedaan wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is maar er toch minimaal 20 cm ruimte aanwezig is. Deze methode is goedkoop, er zijn hoge isolatiewaardes te bereiken, en is ook toepasbaar bij zeer vochtige kruipruimtes. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over onze technieken met betrekking tot vloerisolatie? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook voor vrijblijvend advies: