Spouwmuurisolatie

Heeft u geen spouwmuur isolatie? Bameco beschikt over het beste product in de markt, waarmee u kiest voor energiebesparing tot wel 30%!

Na-geisoleerde spouwmuur HR++Termoparels

De meeste woningen vanaf 1920 hebben een binnen- en een buitenmuur met hiertussen een spouw. Bij de bouw van woningen in Nederland is vanaf 1980 ,en pas later in België, isolatiemateriaal in de spouw aangebracht. Is dit niet het geval, dan kan deze ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal. U kunt dan uw spouwmuur isoleren. Spouwmuurisolatie kent vele voordelen, zoals een beter wooncomfort en een forse energiebesparing.

Kosten besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie geeft direct een beter wooncomfort en is een zeer goede manier om energie te besparen. De energiebesparing is onder andere afhankelijk van uw stookgedrag en uw type woning. Gemiddeld is een besparing van 9 tot 12 M3 aardgas (€ 5,85 tot € 7,70) per M2 muuroppervlak per jaar heel goed mogelijk. Dit betekent in Nederland een terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar voor de meeste woningen! In België is dit dankzij de uitgebreide subsidieregelingen zelfs maar 1 tot 2 jaar. Meer informatie betreffende subsidieregelingen vindt u op Subsidie / Premie.

Spouwmuurisolatie met HR++Termoparels  Besparing
Tussenwoning 10-12% op het energieverbruik
Halfvrijstaande woning 20-22% op het energieverbruik
Vrijstaande woning 22-25% op het energieverbruik

Goed isoleren voorkomt vocht en schimmel

Een veel gehoorde misvatting  is dat spouwmuurisolatie  vochtproblemen en een  slechte luchtkwaliteit  veroorzaakt. Door het toepassen van isolatie stijgt  de temperatuur aan de  binnenkant van wand, dak of  vloer. Net als bij dubbel glas  zal de lucht minder snel  condenseren, wat vocht- en schimmelvorming op binnenmuren juist voorkomt. Onderzoeken hebben aangetoond dat, onder dezelfde omstandigheden, bij goed geïsoleerde woningen minder vochtproblemen optreden dan bij niet geïsoleerde woningen.

Werkwijze spouwmuurisolatie door Bameco

HR++TermoparelsHR++ Termoparels® zijn geëxpandeerde bolletjes polystyreen die via gaatjes, geboord op de kruising van stoot- en lintvoeg in de spouwmuur worden geblazen. Afhankelijk van de breedte van de voegen zijn de gaatjes 16, 18 of 22 mm. Vlak voor het inblazen worden ze parels besproeid met een milieuvriendelijk bindmiddel waardoor de bolletjes op de aanrakingspunten aan elkaar vastzitten. Dit geeft na droging een stevige maar flexibele binding tussen de verschillende bolletjes. Zo ontstaat een stabiele massa die niet inzakt, krimpt of scheurt.

spouwmuurisolatie borenEr zijn verschillende materialen waarmee spouwmuren geïsoleerd kunnen worden zoals EPS-parels, minerale wol en Polyurethaan (PUR). Bameco verwerkt voor spouwmuurisolatie de originele HR++Termoparels®, omdat we uit ervaring weten dat dit isolatiesysteem de beste eigenschappen heeft. Het door Shell / Termokomfort ontwikkelde Termoparelsysteem werd door Termokomfort al in 1976 op de markt gebracht. Sinds de introductie van deze parels in 1976 is al ruim twintig miljoen vierkante meter spouwmuur geïsoleerd. Onderzoek door TNO heeft aangetoond dat de lambda waarde van de HR++ Termoparel 0,033 W/m.K is, Hiermee is dit het beste materiaal voor spouwmuurisolatie in de markt! We kunnen dus spreken van ruime ervaring en bewezen kwaliteit. Gedetailleerde informatie over de HR++Termoparels® vindt u hier.

Kwaliteitsgarantie van Bameco

CIMG9844De werkwijze van Bameco voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De vakkundigheid van onze medewerkers en de keuze voor onze producten zorgt voor het beste resultaat. Benieuwd naar de specificaties van de kwaliteitsgarantie van Bameco? Lees meer.

  • Bameco maakt voor spouwisolatie, dak- en vloerisolatie uitsluitend gebruik van originele Termokomfort producten. Het Termoparelsysteem voldoet aan de eisen van IKOB/SKG,  met kwaliteitsverklaringsnummer 40004/82.

  • Alle isolatiewerken worden voor aanvang bij het IKOB/BKB aangemeld. De uitvoering wordt steekproefsgewijs en onaangekondigd door het IKOB/BKB gecontroleerd. Hiermee is de kwaliteit van zowel het product als de uitvoering gegarandeerd.

  • Bameco voldoet aan de STS71-1 van het ATG. Bameco is ATG-gecertificeerd installateur voor het na isoleren van spouwmuren. Bameco werkt met Termokomfort isolatieproducten onder het kwaliteitsnummer BAI-553-4795-2897-01 12/2897.

  • Spouwmuurisolatie met Termoparels® staat geregistreerd op de ISSO lijst van gecontroleerde kwaliteitsverklaringen wat noodzakelijk is voor het verbeteren van uw energielabel.

  • Spouw-, dak- en vloerisolatie worden geleverd met 20 jaar garantie waarbij Termokomfort daarnaast garant staat voor de kwaliteit van het materiaal.

Bameco verzorgt graag uw spouwmuurisolatie. Niet tevreden over uw huidige spouwmuurisolatie? Ook dan kan Bameco een oplossing bieden. Lees meer hierover bij isolatie verwijderen. Bij ons bent u verzekerd van het beste resultaat, ook op lange termijn. Voor vragen of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met Bameco. Wij staan klaar om u te helpen.